• White Facebook Icon

@2018 by Downsyndroom Vlaanderen vzw

OVER ONS

Downsyndroom Vlaanderen is een vrijwilligersvereniging van ouders. Onze zonen en dochters hebben downsyndroom. Als geen ander weten wij wat de mooie en minder mooie kanten zijn van dit bijzondere ouderschap. En wat u als ouder of mens met downsyndroom op uw pad tegenkomt. Daarom engageren we ons voor Downsyndroom Vlaanderen, naast onze professionele en persoonlijke levens.

‚Äč

We zetten ons – graag en gedreven –  in voor kinderen en volwassenen met downsyndroom, hun familie en iedereen die met hen begaan is. En geven u ondersteuning, advies en informatie rond alle aspecten van leven met downsyndroom.


Nood aan informatie of ondersteuning? Zin om met ouders, broers of zussen van mensen met downsyndroom ervaringen uit te wisselen? Of wilt u gelijkgestemde zielen ontmoeten? Dat kan – bij u in uw buurt. Downsyndroom Vlaanderen heeft een contact- en werkingskern in alle provincies van Vlaanderen.


Uw lokale kern van Downsyndroom Vlaanderen bestaat uit een team gedreven ouders en ervaringsdeskundigen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen, we nemen graag de tijd voor u.

Het is verfrissend en verhelderend om mensen te ontmoeten die net als u met downsyndroom te maken hebben. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten, lezingen en ontmoetingen in uw provincie. Ontdek wat waar te doen is, en kom langs.


DSV slaat een brug naar de wereld: hulpverleners, medici en wetenschappers, beleidsmakers en mediamensen. Met concrete projecten, accurate informatie, en communicatieacties die de buitenwereld een juister en positiever beeld geven van wat leven met downsyndroom inhoudt.